20120721

[Perasan] remaja keliru.

Bismillah.

hari ni dapat satu berita yang agak menyentap. tapi sebelum tu macam dah dapat bau je benda tu akan berlaku. terasa-rasa akan dapat berita yang macam tu. hati tak tenang 2 3 hari sebelum ni. asyik terfikir-fikir je pasal tu. hati risau, macam-macam assumption muncul dalam otak. solat pun susah nak khusyu'. diserang bertubi-tubi dengan persoalan kenapa? macam mana? bila? kat mana? what went wrong? salah siapa? mencari-cari kesalahan ornag lain. bersangka dengan sangkaan yang tak elok pada orang lain.

Allahuakbar. astaghfirullhalazim. tsk T_T

takde orang lain yang dicari melainkan mak naqibah mase tu. terasa macam takde sapa yang faham dan boleh bagi nasihat macam yang dia beri. Allah.. nak tunjuk mase tu, diri ni sangatlah tak tawakkal pada Allah, sampai terlalu bergantung pada manusia selain Allah. mencari manusia dulu melebihi Allah. Allah T_T kebetulan mak naqibah yang supersaiya busy tak dapat melayan kerenah dan cekadak anak usrah yang sorang ni. Alhamdulillah. Ada rahmat Allah tak jumpakan dengan dia. Allah beri peluang.

pernah merayu padaNya;

supaya Dia melapangkan dada, menguatkan hati untuk terima segala benda yang Dia dah tuliskan untuk diri.

sebab memang betul-betul clueless dengan apa yang bakal berlaku.

tak tahu nak fikir apa. tak tahu nak expect apa. tak tahu nak rasa apa.

hari ni, on the first day of Ramadhan; Allah menjawab segala-gala persoalan dan kekeliruan yang timbul.


segala-galanya.

rasa terlepas beban dari bahu. Allah melapangkan jalan dari kesempitan tu.

Alhamdulillah.

bersangka baiklah pada Sang Kekasih.

Allah itu mengetahui

dan manusia tidak.




No comments: