20120820

Major.

Bismillah.



for the first few weeks after the uni dah bukak, ramai colleaguse tanye subjek ape yang di amek.

tak pernah berjaya ingat dan listkan semua on the spot. walaupun hanya 4 subjek je yang di-register.

phail much -.-

bila explain tentang the subjects i take for this semester, most people akan berkerut;

eh, awak nak major in agrifood kan, kenapa amek subjek yang takde kaitan? 
eh, banyaknye stream subjek awak amek. awak nak major ape sebenarnya? 
dan yang sama waktu dengannya etc.

macam first world problem je kalau amek subjek yang takde kaitan dengan major. emosi.

padahal my seniors yang major in pharmacology, biochemistry and what not, bile dorang sambung honours degree, sorang pun takde buat specialisation berkaitan dengan major yang dorang buat mase undergrad.

in fact apa yang depa dok belajar 3 tahun tu tak apply langsung pun dalam honours study dorang.

the things is, same je la dengan maknusia ni.

patutunya major dalam akhirat.

tapi semua pakat dok buat subjek yang sangat divert dari course yang di amek.

problem.


No comments: