20120820

Tabarruj

Bismillah.

Hari ni da start sekolah. sedih. okbye.

terasa benar para syaitan dan iblis dilepaskan semalam. terasa sangat. padahal nafsu liar sendiri yang tak terkawal nak salahkan setan plek. terutama bab makan. masyaAllah. nafsu denesor betul. takut dengan diri sendiri. menzalimi perut sendiri dengan hebatnya. oh. nati saya puase ye perut, insyaAllah -.-!

2 3 hari sebelum raya dah mule terfikir-fikir terbayang-bayang terberangan-berangan; nak pakai baju ape, tudung ape dan segala benda yang melekat kat badan masa raya nanti.

i m so perempuan -______-

Perhiasan jahiliyyah.

the other day duk dalam tram otw ke solat terawih, masa tuh friday night, makanya banyaklah mat-mat dan minah-minah salleh keluar malam, mungkin mereka tidak beriktikaf mahupun qiam. mungkin mereka berpergian ke parti dan berkelabing, mungkin. hmm. pakaian mereka sangat menyeksakan mataku ini. dalam keadaan sesejuk less than 10 darjah selsius itu, mereka dengan gembira dan bangganya memakai pakaian yang separuh bogel. WITHOUT any coat or anything.

sanggupnye perempuan-perempuan ni. mungkin puas hati mereka setiap inci tubuh diratah mata-mata dan nafsu hina.

Allah...

pagi raya tuh dalam kepeningan nak pakai baju apa. terkenang balik peristiwa tu kat kepala.

nak cantik-cantik, berhias-hias sangat ni kenapa? dah sama macam w@#$% dah. nak jadi macam dorang ke apa?


dush. dush. dush!

Allah.. tibe-tibe rasa macam kenek tumbuk dengan monolog sendiri T________________T

nak bercantik-cantik sangat ni untuk siapa? Allah ke nafsu? 

memang la. memang. hari raya kena lah pakai baju baru dan cantik, bla, bla, bla. nak merayakan hari kemenangan beribadah selama sebulan, bla, bla, bla.

tapi honestly; iman aku tak cukup kuat.

tak cukup kuat untuk meniatkan segala benda adalah untuk memuaskan Allah hanyasanya semata-mata.

hati tak cukup bersih walau untuk meniatkan tabarruj dengan 'tujuan baik'

there is no fun bila dapat pujian superficial untuk baju, tudung, pakaian, kasut, cantik yang dipakai.

NO FUN at all.

Allah tak pandang. langsung.



" Dan hendaklah kamu tetap di rumahmu dan janganlah kamu berhias dan (bertingkah laku) seperti orang-orang jahiliah dahulu,.." 
(33:33)


______________________________________________________________________________



segera mencapai the darkest and palest attire i have in the closet.










No comments: