20120908

Fana.

Bismillah.


it's tough to be an adult. to be a responsible muslim adult. there are so much things going on. baru fikir je dah susah. belum practically be in that particular 'adult' situations. it's hard. tapi bile fikirkan semua ni sementara je. it kinda make me relieve. sebab apa yang nak dicapai kat sini is not my ultimate goal.

the road to Jannah is not easy. it's not all about tarbiah, dakwah and that sort of stuff, it's about how you lead life in a manner that Allah want u to be. who knows orang yang tak bertarbiah tu lebih tinggi darjat iman, ikhlas dan tawadhu'nya dari orang yang bertarbiah. we just do not know. macam mana macam mana pun kite usaha nak carik redha Allah tu. dari ceruk mana pun dia datang. we're desperately need that. aku la.

Bahagia macam mana yang aku nak?

bila mati itu mematikan segala keinginan syahwat kepada dunia.

No comments: