20120907

thoughts.

Bismillah.


rasa macam cantik je thought tu. dok fikir punye fikir;

'oh aku buat ni untuk Allah. Allah sahaja. nafsu tak masuk pun dalam citer ni' 

cantik sungguh-sungguh ilham yang di(reka)dapati tadi [masa dalam lecture].

but as i walked back from uni to my house. i've my 2nd thought. tibe2x terfikir sesuatu dari angle lain pulak.

perspektif yang luar dari perspektif mindset aku.

i doubt my own thought. betul ke apa yang aku fikir aku nak buat tu bersebabkan Allah semata-mata?

ataupun,

sebenanrnye aku making up excuses untuk membenarkan apa yang aku bercadang nak buat tu.

menjadikan 'kerana Allahu Ta'ala' sebagai tampalan, hiasan di luar, bungkus dengan cantik.

aku lupe syaitan itu memamng kerja die memperindah perbuatan sia-sia.

aku lupe tu.

hence, aku kene ade 3rd,4th,5th,6th,7th,8th...zillionth thoughts lagi.

dengan baca bismillah dulu kot eh before fikir?

so that setan dan bala tenteranya tak masuk mengganggu. gugu.

oh yes. istikharah! *mata bersinar*



sungguh aku berlindung kepada Allah dari bisikan kejahatan yang tenggelam timbul. yang berbisik ke dalam dada. dari kalangan jin dan manusia.
[114] 







No comments: