20121024

returning

Bismillah.


hari ni banyak betul goosebump-nya.

one of it masa kat musolla tadi, Allah jumpakan dengan seorang sister, Caroline yang baru masuk islam dua hari lepas. selesai solat zohor nampak dia solat dengan Kareema. Kareema ni seorang yang sanagt kuat berdakwah. dialah yang ajar kami tajweed and fiqh solat every tuesday :')

tadi dia ajarkan sister yang baru revert tu solat. sebaknya. t.t

tiba-tiba aku sanagt sangat cemburu dengan Caroline. Allah dah ampunkan segala dosa dia. segala dosa-dosa dia dari dia lahir sampai hari dia mengucap shahadah. gugur macam tu je semuanya.

suddenly that little voice yelled at me;



nak cemburu buat apa? 

Allah dah cukup melimpahkan rahmat Dia, lahirkan kau dalam islam. 

Allah bagi peluang untuk kau bertaubat setiap saat. 

pintu keampunan tu Allah sentiasa buka. 

apa kau buat?'




betapa derhakanya aku sebagai hamba selama ni.

Allah t.t







'apa kau dah buat?'

t.t



"Sesungguhnya orang-orang yang kafir, kepada mereka diserukan,
'Sungguh, kebencian Allah (kepadamu) jauh lebih besar dari kebencianmu kepada dirimu sendiri,
ketika kamu diseru untuk beriman lalu kamu mengingkarinya"
(40:10)

No comments: