20121228

A tale of a kakak.

Bismillah.

Ada sorang kakak yang daku stalk sejak beberapa bulan ni. Wohoi. Nampak sangat takdek keje yg lagi bermanfaat nak dibuat. Guu.

I see her changing; dari jahiliah kepada yang lebih baik, menuju Allah.

Dia sangat cantik. Tapi seksi and agak sosial. Itu yg aku nampak dari timeline fb dia lah. Tapi physical appearance does not really portray a person secara mutlaq.

Dalam hatinya mungkin lebih suci dari aku. Mungkin ada lebih redha Allah kepada dia. In what ever way pun.

Nak dijadikan cerita, kakak ni pada mulanya couple dengan one of my relatives. She was so in love dengan my relative tu. Nampak sangat dah nak menuju ke bibit bibit pernikahan.

Long story cut short.

Sedara aku tu tak jadik kahwin dengan dia. End up nikah dengan childhood sweetheart dia.

Sedih gila. I feel u, kak :'[

Pastu after a while. Tergerak hati nak stalk dia semula.

Tiba tiba dia sangat berubah. Sangat berubah. Dari seorang yg terdedah auratnya kembali ke fitrah bertudung litup. Even, di halakan kerjayanya kepada Allah.

Status status fb dia berubah langsung. Dari yang tiada apa apa kepada yang mengingatkan Allah. Takdek yang sia sia.

Fikrah hidupnya; jelas untuk Allah.

Masyaallah. MasyaAllah. First time tengok dia macam tu. Mulut dan hati aku tak henti henti bertasbih memuji Allah arRahman arRahim. Rasa goosebump sangat. Allah benar benar baik dan pemurah yang teramat :']

Allah ambil kecintaan dunia dari dia. Allah ganti dengan kemuliaan yang lebih agung, lebih besar. Cinta Dia.

Hilang boifren apa la sangat kan bila Allah ganti dengan cinta yang lebih mulia.

For some people. Ada yang tak sanggup nak melepaskan maksiat cinta. Risau hilang sayang manusia.

Tapi for this kakak, Allah sendiri yang take charge of her bussiness. Allah sendiri yang putuskan tali jahiliah tu dari hidup dia.

Setiap kali ter stalk or teringat kakak ni, hati segere teringat pada kebesaran Allah.

Agak agak orang lain pun mesti rasa benda yang sama dengan apa yang aku rasa.

Takde apa yang lebih menguntungkan bagi seseorang melainkan bila manusia terpandang wajahnya;

hanya kebesaran Allah lah yang tergambar.

Masyaallah.

Macam fairy tale kan? But it's not.

:']

No comments: