20121201

Hidup

Bismillah

After a long journey of 8 hours hari ni, sampailah kat RI akhawat shah alam. Alhamdulillah ya Allah for the hidayah, strength, and will yg ditiupkan dalam hati.

Tiada qudrat untuk taat melainkan dengan hendakNya :'l

Masyaallah. Sangat semangat ok ditemukan Allah dengan para akhawat terchenta. Dalam tram n train tersengih sengih sendirik terbayang bayang salam dan peluk cium mereka. Fiufiu. :B

Dalam sesi tadabbur quran tadi, this one sister share satu analogi ni. Tarbiyyah Allah tu sakit.

The words striked me. Goosebump tibe-tibe. 'Sakit' apa yang aku dah dapat sepanjang duduk dalam tarbiah Allah ni?

Do i even allow myself to be hurt in this journey?

Terlihat wajah akhawat satu-satu.

Ada yang sanggup sambung study (honours, master, phd) semata-mata nak teruskan tarbiyyah di tempat mereka. Sebab dah takde orang nak buat dakwah kat situ.

Ada yang sanggup kahwin dengan akh setempat sebab nak mudahkan dakwah dan tarbiah kat tempat mereka.

Redhanya mereka dengan dakwah dan tarbiah untuk Allah. Apa-apa pun sanggup.

Allah above everything.

aku dah buat ape ntah?

*peluh

Belum campur lagi dengan bab ikhlas tak ikhlas nya.

Oh.

T.T

No comments: