20121209

Keep calm and be strong

Bismillah.

Im expecting it to happen before. And it happened.

Dah takdek perasaan sebab mungkin dah prepare lama for it to happen, mentally, logically and emotionally.

So yeah.

Kurang takut untuk fikir masa depan sebab i know that i can never grasp it right now.

Rezeki itu straight datang dari Allah.

Kalau dia nak tumpahkan rahmat atas makhluq takdek sapa yang dapat halang.

He is powerful over everything i could ever imagine.

The only thing that keeps me going is. Apebende pun yang berlaku atas dunia tak kekal lama. My destination is the hereafter. Benda tu takdek affect apa pun to my investment there.

Cume emotionally mungkin kene kental lebih sikit.

Selagi tak dapat susahnya berdakwah macam nabi Nuh xperlu nak perasan hidup ni derita sangat.

Selagi tak mengalami humiliation (read:nikmat) yang Maryam rasa, tak perlu rasa lemah tertunduk hina depan manusia.

Sekarang my job is to bersangka baik pada Tuhan. He is arRahman arRahim. Yang fasad itu datang dari tangan aku sendiri. Tapi rancanganNya tentu tentulah yang terbaik dan berhikmah untuk hambaNya.

Teruskan dengan sifat ehsan itu dan rancang hidup sebaiknya.

Put your trust to Allah and let Him guide you all the way.

Like that :)

Come on ikin, come on! U've went through things a lot worst than this. U can do it! *clap, clap*

Patting myself in the back.

Sekian, motivasi di pagi hari.

Ggyah.

No comments: