20130206

Contented

Bismillah

Hari ni kakak aku tweet satu bende touching kat twidder (gedik sangat nak der der..zzz)

Seorang nenek ni bercadang nak keluarkan rm150 dari akaun dia. It turned out that dalam akaun tuh tinggal rm69 je.

Hiba gila rasa kot.

Aku yg mendengar dri tweet je pun dah terusik usik sayu hati membaca. Teringat nenek aku yg sakit.

Mesti nenek tu dah terlupa yang dia dah keluarkan duit sikit hari tu. Atau mesti anak dia yang main keluarkan (assumption jahat). Mesti dia kecewa sebab tu je duit groceries yg tinggal untuk sebulan. Or or, duit tu senanye nak p buat beli ubat dia. Huk :(

Idk know why i have soft spot for the elderly. Yg warga emas especially. Aku akan think hard untk nenek and atok yg trrbiar berjalan sorang sorang bawah panas, yang pimpin cucu berderet kat bus stand, yg duduk sorang2x kat tempat mana mana ntah. Sampai hati dorang biar mak pak lepas camtu. Lagi lagi yang mcam loner duduk sorang sorang. Pelis la jangan duk depan mata ai.

Akan dok fikir kesian sangat kat depa. Tak tahu kenapa. Takdek orang ke nak sayang korang? Napa dok sorang sorang? Ill then make my own hypothesis yg anak anak dorang dah ditch dorang. N ill be like marah kat anak dorang yg aku tak pernah jumpe tu. Its crazy right.

Hidup mana ada stagnant je n cerita sama yang standard untuk semua orang?

Anyways,

Kesiannya nenek tu :'(

N today. Kat mana je yang dah aku spend nikmat melimpah yang Allah bagi ni?

Oh.

No comments: