20130204

esaimen y u no easy?

Bismillah.

Gosh! I always thought i am still 21 despite the fact that i am waaay cough*older*cough than that. alhamdulillah. age is just numbers rite? anyhow it's a bliss to be surrounded by mat salleh yang badan besaq gedabaq. rasa dikelilingi tiang-tiang kalau duduk dengan depa. so i feel young. motif  dan kaitan? takde. dulu masa first year diorang (mat+minah salleh) mostly akan terkejut once i disclosed to them about my age. they never thought i am 21. why? because i didn't look like one la, duhh! i look younger 17 or 18 y.o liddat. of course saya pun blushing. and at the same time flattered juga. sambil saying no la, no la dengan gediknya. NOT. ok now rase macam nak sepak laju-laju muka sendiri.

oh cut the crap ikin. Asians are basically smaller in size and kinda petite compared to Caucasian people. so, that's why. relatively, height makes u looked younger than your age. yeh?

pastu dorang lepas SPM dorang which is called VCE, bole terus masuk uni  buat degree without having to buat foundation, matriculation, diploma segala bagai tu. tu yang dorang rasa sebaya je ngan kita. unlike malaysia. dok sampai tua pun rasa tak habis-habis belajar. dah habis belajar dok pening nak bayar hutang sampai meninggal dunia. like me. alhamdulillah.

hew.

Age is just a number. Taqwa tu yang Allah kira.

semuda-muda Ali pun Allah angkat darjat kalau hati tu beriman

setua-tua (umur seribu kurang 50 tahun) nabi Nuh pun Allah muliakan selagi masih teguh setia buat dakwah.

Kalau bumped into orang tua-tu  aku mesti akan ter-mesmerized sekejap. Allah nak tunjukkan kebesaran Dia pada penciptaan manusia tu sendiri.

Kalau lah dia tu tua camtu, dia mesti pernah muda rite?

kalau lah sekarang dia berkedut berkeronyok kulitnya, mudanya dulu mesti kulit kenyal dan elastik, rite? (macam describe daging steak pulop. ggah)

kalau lah jalannya bertongkat dan terhencot-hencot, dulu mesti dia jalan dengan gagahnya, rite?

kalaulah sekarang dia berpegangan tangan berjalan dengan spouse-nya, mesti dulu they were lovebirds yang sangat love each other rite? ok, motif takde kaitan soalan ni.

nak cakapnya. nanti aku tua pun mesti macam tu. pastu mati.

tak payah tunggu tua kot eh. sekarang pun boleh mati.

da tau nak mati tapi hati tu masih keras untuk tunduk setunduk-tunduknya pada Tuhan

Da tau nak mati, lutut tu masih liat, seliat-liatnya sujud pada Dia.

wahai. nak masuk syurga tapi amal macam ahli neraka Jahannam T.T

how la?

nanges.



Belum tibakah waktunya bagi orang-orang yang beriman, 
untuk secara khusyu' mengingat Allah dan mematuhi kebenaran yang telah diwahyukan 
dan janganlah mereka seperti orang-orang yang telah menerima kitab sebelum itu, kemudian mereka melalui masa yang panjang sehingga hati mereka menjadi keras
Dan banyak di antara mereka menjadi orang-orang fasiq

(57:16)


Allahu Allah..

No comments: