20130318

Melbourne.

Bismillah

I wish i could be more honest in writing and burst out everything. but i just cant. too many stalkers out there yang i have to beware of. bajet tahap giga -..-

sambil berjalan ke laiberi hari ni. sambil dengar Outlandish. sambil menyusup kat tengah tengah jalan dalam keramaian orang. sambil kesejukan disapa angin melbourne. sambil mata melilau tengok bermacam gaya orang-orang. bandar ni terlalu cantik. the atmosphere, the wheather, the people. almost perfect :')

Alhamdulillah

'course. syurga Allah itu jauh berganda lebih indah.

i love melbourne :) 

setahun lepas. perjalanan ke uni sangat suram dan sunyi. walaupun banyak pokok dan bunga cantik menemani perjalanan ke sekolah. berubah rubah keadaan sepanjang 4 musim. subhanallah. sangat cantik. tapi tak rasa pun perasaan yang terasa hari ni. setiap hari ulang-alik berjalan ke uni dengan perasaan runsing. Allah dah bagi perhiasan cantik-cantik tapi tak bother lansung untuk mengamati.

sampai satu hari ni. aku marah diri sendiri;


kenapa taknak lihat alam sekeliling yang Allah da bagi ni? kenapa nak take it for granted? kenapa nak penuhkan kepala dengan benda yang menyedihkan if u could choose to be happy?


ok rasa pathetic. upon whatever reason, rational ke tak, relevan ke tak, regardless salah siapa dan sebab apa, i deserve to be sad and feel sad about it.

This place is too beautiful. but not the things happening in it.


awesome family: checked

good money: checked

superb house: checked

superb tarbiah: checked

superb education: checked

superb uni: checked
 
awesome akhawat: checked

ketenangan: error


..hanya dengan mengingat Allah hati menjadi tenteram. [13:28]


you could have all the nikmat in the world. tapi ketenangan tu. tetap Allah yang punya.











No comments: