20130403

Barakah

Bismillah


Apa tandanya masa itu diberkati Allah?

tandanya adalah, segala benda yang dibuat dalam suatu masa tu adalah benda yang bermanfaat dan menambah iman, berjaya menjadi lampu penerang dalam kubur dan berjaya menjadi pemberat amal kebaikan untuk ditimbang kat akhirat.

masa yang diberkati tu adalah, walau suntuk macam mana sekalipun masa, walau macam mana sikit sekali pun masa yang ada untuk buat benda, masa tu sentiasa cukup. Allah cukupkan. Masa tu kan makhluq Allah. Allah Maha Menundukkan.

masa yang berkat tu adalah, walau ada urusan dunia dan akhirat clash (bertindan) at the same time, and kite pilih untuk utamakan akhirat, Allah akan cukupkan masa untuk kite settle kan urusan dunia selepas tu.

isunya whether kite ni yakin tak yakin je dengan janji Allah.

nah, easy peasy bile cakap pasal theory. nak buatnya sumpah susah i wanna cry. ggah.

rasa regret untuk masa-masa dan hari-hari yang tak produktif ni.

aku dok terfikir-fikir dosa apa lah yang dah buat kat Allah (obviously mestila banyak. duh. nangis), kesalahan apalah yang dah terbuat pada manusia sama ada sedar atau tak, sampai susah no nak dapat berkat masa tu.

haish.

-.-'




No comments: