20130415

Besar

Bismillah


banyak benda nak kena buat hari ni, esok, lusa, tulat. rasa sesak nafas. gelabah ayam tak tentu pasal. ada oral presentations, multiple tests, assignments, and the list goes on. sampai rasa macam tak kuat. tapi Allah janji dia takkan bagi benda yang makhluk Dia tak mampu nak tanggung.

i feel so weak and fragile at times.

bila rasa dunia ni segala-galanya terasa semua benda pun susah nak jauh nak gapai.

tapi bila fikir-fikir balik, akan tiba masa nya dengan pasti, semua kesusahan and these so-called hardships akan berakhir. tapi tak tahu la siapa dan apa yang akan berakhir dulu.

Akan sampai satu point semua benda ni akan selesai. Akan sampai satu masa semua benda ni jadi benda yang dah lepas.

sekarang tengah mem-programkan otak untuk lihat semua kesusahan sebagai benda yang tak significant dan kecik.

sedang melatih otak untuk melihat dunia dari sisi hina. yang tak bernilai seberat debu pun kat mata Allah.

sedang mengajar diri untuk buat segala perkara kerana Dia.

sedang didik diri; segala benda yang dah, sedang dan akan berlaku dalam hidup aku, Allah lah yang pegang.

jangan risau untuk benda remeh.

risau untuk dosa diri yang bertimbun banyaknya. rasa seperti nak patah bahu memikul t.t


No comments: