20130616

remedy

Bismillah.


'ikin, family awak sihat?' asked le housemate.

masa tu baru lepas skype dengan family.

'oh, kenapa? bising yeh saye skype tadi?'

aku memang suka bagi respond yang tak parallel dengan question. terbiasa buat assumption on sebab soalan yang ditanya. tak menjawab soalan langsung -.-

'no. saya dengar awak gelak-gelak tadi'

'tapi saya suka cara awak gelak tadi'

'selalunya awak senyap je, belajar je..' 

last dialog tu aku sangat respect and terharu. berbaik sangka sungguh dia dengan aku. t.t

dengan family je aku boleh jadi kelakar. sense of humor tiba-tiba mendadak naik. and le family pun gelak sakan to my jokes. idk. rasa macam berbakat sanagt dalam buat kelakar-kelakar nih u_u. tapi bila dengan manusia asing (read: friends), i dont even get what the jokes are all about. sometimes, i would be the last one to laugh. sebab macam blur. i guess we (family) speak common language that others don't.

dengan dorang je aku boleh giggle and gelak sepenuh paru-paru sungguh tak akhawat langsung.

i miss them.

No comments: