20131001

Tanggang

Bismillah

semenjak-dua menjak ni kalau call mama mesti dia suruh kahwin. haish mak aku ni. stress la tu sebab dua best friend dia da nak dapat menantu within these few months. peer pressure agaknya :3 so being me, agak rimas and stress sikit bila mama asyik mention pasal benda tu. ingat nak kawin ni senang macam beli ikan ke pe. It's a big thing kot. Muka tu la yang aku nak dok mengadap everyday sampai mati. like seriyesly big. lek lu la mamaku. baru 23. tak la tua mana pun kot. or or mungkin ma risau kot. dulu dia 17 da kawin. haisz.

so i said to her;


'ma ni asyik cakap pasal tu je, tanak tepon lagi kang pasni'


ok anugerah anak paling derhaka untuk hari ni goes to me T_T

walaupun cakap dengan gelak-gelak manja tapi harsh la jugak sebenarnya. after a few seconds i was like, pebenda yang aku cakap ni? :'o

wuu.

pastu tadi tilawah terjumpa ayat pasal ibu bapa dalam surah an-nahl kot. if im not mistaken. jangan berkata 'ah' pun pada dorang. layan mereka dengan penuh kasih dan sayang. hamek kau. Allah tegur direct t.t

nouman ali khan pun cakap benda yang sama tadi. treat your parents right

dua kali dah.

ok ok. i get it :(

lagi pun ma bukannya suruh buat benda maksiat or benda tak elok. tak payah la nak emo sangat kan. tapi tapi bukan nak marah pun. idk why, the thought of kahwin tu sendiri is agak meng-geli-kan for me (for the time being). eh im straight ok. cuma mungkin belum matang lagi pasal bebenda canni. cis.

bye :3








No comments: