20131012

The real thing

Bismillah


orang kata tanda kita sayang seseorang tu bila nama dia terzahir dalam doa kita. well, not really orang kata. it's the truth anyways. sape yang kisah nak doakan orang yang dia tak pedulik langsung kan. nampak sangat aku tak sayang banyak orang. bole kire pakai jari. sayang diri sendiri je lebih. 

at least doa la untuk ummah, en? :'(

sangat indah bila Allah tetapkan Dia lah Chenta teragung yang pernah terwujud kat alam semesta ni. 

dalam segala benda, dia yang harus pertama-tama. tiada lain. 

indah perasaan tu. indah.

tapi tak indah untuk kekalkan Allah sebagai yang terpaling atas dan sebagai terpaling besar menguasai kawasan hati. dunia terlalu cantik. terlau cantik. terlalu deceiving.

:'(

i am too in love with someone. 

and for that, nothing i could do, selain mendoakan rahmat, redha dan hidayah Allah terlimpah ke atas dia dan seluruh hidupnya. 

that's one of the most beautiful feeling i have ever felt selama hidup 23 tahun atas muka bumi ni; terima.

indah bila, kita mampu cerna, segala yang namanya cinta itu tidak boleh tidak perlu ada Tuhan yang melingkarinya. 

segala yang namanya cinta itu membuahkan redha, kasih dan rahmat Allah. 

segala yang namanya cinta itu wajib menuju ke syurga akhirnya.

sebab kita tahu Allah akan mendatangkan fitnah-fitnah yang menguji hati hamba-hamba untuk Dia tahu siapa yang paling elok, cantik dan ikhlas amalannya (ahsanu amala)

sebab dunia ni terlalu hina untuk ditukar ganti dengan cinta dan redha Allah.

:')

No comments: