20131229

Pendosa Tegar

Bismillah 


'kite perlu berhati-hati dengan perkara yang kite tak sedar yang mungkin akhirnya mendatangkan dosa atas diri sendiri..' katanya.

really?

Allah itu adil. Tuhan yang Maha menghakim dengan teliti.

i asked her;


'Would we be held accountable on things we did not aware of? 
Kite bukan buat dalam keadaan conscious pun?'


kira in a state of jahil la orang yang buat macam tu kan?

Tak perasan
Tak sedar
Tak tahu

tapi faham je point akak tu. kite kene purify hati dan amal setiap masa sebab hari-hari kita dihidangkan dngan kemungkaran dan maksiat. senang sangat nak terjun dalam dosa. 

tapi deliberately meletakkan status dosa pada perbuatan yang tak disedari; itu kerja Tuhan.

terlalu banyak sebab mendorong seseorang melakukan sesautu. terlalu banyak. hidup ini complicated tahu?

it's not as simple as; kau DOSA!

Allah itu adil.




No comments: