20140130

Britney Spears.

Bismillah


Kalau kat kmb, subjek agama kitorang kene buat presentation ikut group. ada satu hari ni group aku kene buat pasal ape ntah. it was in the middle of 2008. aku nak cakap pasal kebejatan sosial. so aku gi kutuk britney spears and beberapa figure artis barat yang belum islam; with passion. betapa tak islaminya mereka untuk dijadikan orang yang patut dipuja dan dicontohi dalam hidup. masa tu masih hingusan lagi. dai'e wannabe. cakap ikut sukati jew.

...

fast-forward ke pertengahan tahun 2010. semasa sesi bermaafan sesama classmates before exam. one my classmate came to me and said;


'Im so sorry for being such a bitch to you' sambil menangis and memeluk aku erat.


dalam bebanyak benda dia cakap aku ingat yang tu je.

...

dia suke britney spears kot.

memang die hard fan tahap yang immortal. aku begitu blur sebab tak nampak hint yang dia suka nyanyi lagu britney dalam class. 

aku perasan dia sangat sangat sangat cold and distant dengan aku walaupun aku tak ingat aku pernah buat salah ape dengan dia. AKU INTROVERT KOT. keberangkalian adalah hampir sifar untuk cakap banyak dan sakitkan perasaan orang lain :3 *lempangmukasendiri*

...

it has been almost 6 years. 

aku masih bersalah everytime teringat peristiwa tu. betapa tak hikmahnya aku dalam berkata-kata (read:dakwah) 

betapa aku dah menyakitkan perasaan dia (tanpa sedar)

aku bertambah mengerekot bila memikirkan seandainya aku adalah salah satu sebab dari sejuta punca hatinya tak terbuka mendekati islam dan pembawanya. sigh. ergh.

...

Tadi ter-stalk fb dia. And i cringe even more.

...

pengajaran hidup;

kalau nak seru manusia mendekat pada Allah, tak perlu point out secara specific dosa dan maksiat dia and rub it to her/his face. 











No comments: