20140125

Je ne comprend pas

Bismillah

Kite jarang nak faham orang lain or at least berusaha atau kisah untuk faham.

Bila kita tak faham kite akan rasa dia lain. Tak sama dengan kite. Asing. Takde connecting point. Sedangkan setiap kita ni ada pertalian antara satu dengan yang lain spiritually, socially or whatever we like to call it, at some points. Wujud barrier tu; sengaja atau tak.

Aku kira, kalau kita komited berusaha untuk faham sesuatu atau sesiapa, majority masalah terror dunia hingga masalah psikologi personal manusia akan selesai. Bi iznillah. Tapi idea itu dekat dengan mustahil dari logik akal manusia.

Faham dengam rahmah.

No comments: