20140320

Housemates

Bismilllah

Meryl

She's a very sweet and soft person. She's a bit unique and weird in her own way. She's a bit clumsy. Suka pakai summer dress eventhough its nearing winter! -.- Senyuman dia sangat manis. She reminds me much of the leading actress of korean drama; 'my girlfriend is a gumiho'. But unlike her, she's a Singaporean. Neighbor :)

...

Hari kedua duduk rumah tu; bukak je almari pantry, nampak paket gloves dengan sponge yang masih baru. Ada sticky note dia lekatkan kat paket sponge tu:

'For Nur :)'

It must be her. She knows i cant eat pork and share utensils with the others. Ngaww sweet sangat dia ni :')



Fiona

She's a pretty korean woman with natural beauty. Her nose looks normal; not so pointy like the other typical korean girls yang mostly went under the knife to look more caucasian.

Ye aku skeptik sikit pada orang-orang korea ni. Plastik lebih.

She's married and she likes to cook.

Dia orang pertama tunjuk tempat buang sampah kat apartment ni.

She cant speak english fluently, sometimes aku kena mintak dia ulang cakap sebab tak faham. I feel so bad. Takut dia discouraged :(

Tapi dia sangat peramah. Despite her difficulties of saying some english words dia nampak berusaha nak berbual. Dia suka tanya pasal hijab, aurat and other physical and superficial things about muslim.

Aku rasa dia rasa perempuan muslim ni sangat restricted and takleh buat pape.

Tadi dia tanya;

'Can you watch movies?'.


Alehandra.

A columbian woman. Benda pertama keluar dari mulut aku bila dia cakap dia dari columbia;

'Same as shakira?'

Sengal nye statement ku.

Dia jarang ada rumah. Keluar awal sangat pagi n balik lewat sangat malam.

She's a researcher back in columbia. Did her master half way then migratrd here. Pandai bak hang. Dia ajar aku biochem kot tadi.

Sedang terkial-kial aku revise paper obesity tu tiba-tiba dia cakap;

'Hey i know this! I ve been working on this, exactly like this!'--- dengan excitednya bila nampak immune system regulator IKK/Nf kappa beta on my laptop screen. Masyallah. Takde yang kebetulan kan. Semua Allah dah tulis.

---hence my new biochem tutor. Hikhok.


Ching

My roomate. Hong kong origin. Tak banyak cakap and suka buat keje sendiri.Tapi peramah kalau tanya tanya and bual-bual. Sesuai utnuk introvert cam aku ni. Tak perlu pretend memakai earphone untuk tak didekati. Zzz. Semuaaaaaa ok je dengan dia ni except dia da kene tup lampu kalau da pukul 10pm.


All is well so far. Alhamdulillah ala kulli haal. Alhamdulillah :)

Semoga taaruf ini lebih mendekatkan diri pada Allah. Bi iznillah.

Insyaallah.





No comments: