20140401

irrelevant

Bismillah


'kau ni tak make sense la'

it kinda hurt bila orang cakap kat kita macam tu. not that anyone has ever said that to me. mungkin dalam hati perna la kot. idk.

i admit im a little bit slow. bila aku cakap aku tak pandai and the other person was like;


'no la sayang. you are smart, cuma you je tak nampak, bla, bla, bla and any other similar dialog'


i was like; 'please, perempuan. u dont know me.'----dalam hati


anyways. bukan nak cakap intellectual level determines common sense or whatsoever.

kadang-kadang apa yang orang fikir tak sama dengan apa yang kita fikir even though ia adalah satu benda yang sama.

aku just tak nampak apa yang kau nampak.

and i am so sorry sebab tak ada common sense yang sama macam kau. im sorry that my parents' genes forgot to introduce common sense yang sebijik sama macam common sense kau into my DNA blueprint when they made me! it's entirely my fault! omg. im so sorry.

pfft.

in the end of the day. maybe kite kena faham orang dan berharap orang faham kita.

kengkadang kau tak faham pun kenapa seseorang itu buat sesuatu, tapi; terima. mungkin ruang lingkup hidup mereka adalah itu. cara fikir mereka adalah begitu.

tapi tak boleh jugak nak salahkan dia kalau dia memang shallow. hidupnya membentuk nya begitu. paradigm manusia tak terubah dengan satu malam. it takes time---it takes your whole life to understand the right one.

mari kita benarkan kehidupan mengajarnya semua itu---you may be the part of it if you want. maybe you can scar her/him a lil bit so dia ingat and benci kau seumur hidup. or you can choose to be the best person ever yang pernah ajar dia value tentang kehidupan tanpa dia rasa butt hurt even seinci pun ---- sebab dua-dua cara pun berkesan mengubah paradigm manusia lain.

apa yang aku ajar diri aku bila tak faham orang;

---Accept; kalau kau boleh sabar and tolerate and berlapang dada. just keep the lesson (of what not to do) to yourself.

---speak out; kalau kau rasa da melanggar batas haq dan adil. and kalau kau ada sedikit berani.

---and be humble. merendah la diri pada manusia. in the end of the day kau pun bernajis juga. tidak la semulia mana.

i hate twitter a bit sebab dia selalu portray emosi dan intellektual manusia yang tak faham emosi dan intellektual manusia lain. terkeluar la akhirnya tweet bajet bagus. well, maybe aku pun pernah buat. and maybe still do.

astaghfirullahalazim. astaghfirullahalazim :(





No comments: