20140409

k

Bismillah


Hari ni adalah literally hari bising sedunia.

so today at home she decided it would be best to turn on the music to the highest volume like for the whole day. great. just great.

im literally suffocated. rasa pening meloya. i need to escape myself from this.

aaaand to the bookshop we go :) berjaya beli satu buku at $10. rasa macam syurga (dunia). buku-buku kat shelves tu dok senyap je tak buat bising. bagus sungguh. kenapa manusia tak macam tu?

happy sekejap.

but wait.

tiba-tiba ditimpa perasaan berat bilamana mengenangkan buku kat bilik yang bertingkek-tingkek dan buku library yang dok pinjam 2 minggu tak habis-habis baca lagi but yet i keep buying books and sumbat penuh atas meja. kau nak jadi keldai ke apa?

k.

then i went to the nearest musolla to seek some (real) peace and tranquility. Rumah Allah kan. mesti tenang. i found out there was halaqah too. so i stayed. membayang kepak malaikat menaung di atas musolla itu :)

and man i was absolutely wrong.

girls are sooo loud aren't they? oh God. pening lagi. dorang punya bising nauzubillah. aku rasa sesak lagi.

terasa energy dari dalam badan aku disedut-sedut keluar masuk ke dalam kotak suara mereka yang seperti tiada had nada.

...

ingat Allah tu pada hati. bukan mengharapkan pada jasad bangunan atau batang tubuh manusia.

k.


.

No comments: